- 4 zoete aardappelen
- Biologische zuurkool
- 200 gram rundergehakt
- 2 eieren
- 1 ui
- kokosolie
- gember, oregano, kurkuma en cayennepeper (kruiden kun je natuurlijk zelf kiezen)
- 3 plakken jonge kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Smeer een ovenschaal in met kokosolie
- Schil de zoete aardappelen en laat ze in 5 minuten beetgaar koken
- Snij de ui klein
- Doe de rauwe gehakt in een kom, voeg daar de eieren en ui aan toe en de kruiden, meng met een vork door elkaar
- Rasp de zoete aardappelen en bedek de ovenschaal hier mee
- Verdeel het gehaktmengsel erover
- Verdeel zoveel zuurkool erover als je lekker vindt
- Dek het geheel af met de plakken kaas
- Zet voor 25 minuten in de oven op 175 graden
Eet smakelijk!
Gister gemaakt en gegeten! Heerlijk!!!!
Dank voor je enthousiaste reactie Margriet!
Wat een heerlijk verrassend recept. Echt goed!!. Hele leuke mengelmoes van smaken. Voor hoeveel mensen is dit recept, eigenlijk?.
Groetjes Jeanet
Hoi Jeanet,
Dit is voor 2 a 3 personen genoeg, het is vrij machtig.
Ik maak dit altijd voor mezelf en bewaar het restant voor de volgende dag als makkelijke lunch.
Groeten van Wilma