Zoete aardappel soep vegetarisch

Ik ben tegenwoordig dol op zelfgemaakte soep. Het is een hele eenvoudige manier om eten voor te bereiden voor een dag dat je wat minder tijd hebt. Ook handig om als lunch mee te nemen naar kantoor als je gelegenheid hebt om daar de soep op te warmen. Deze zoete aardappel soep is vegetarisch en zeer smaakvol!

Ingrediënten: Zoete aardappel soep

  • 3 grote zoete aardappelen
  • 2 kleine rode paprika’s
  • 3 grote wortels
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • flink wat olijfolie
  • 2 biologische vegetarische bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de teentjes knoflook en de uien klein en fruit deze in een grote pan met flink wat olijfolie
  2. Was ondertussen de wortels en de paprika’s en snij deze in kleine stukjes
  3. Schil de zoete aardappelen en snij deze ook in kleine blokjes
  4. Voeg de wortels, paprika’s en zoete aardappelen toe aan de pan met de knoflook en uien en laat deze een minuut of 10 meebakken
  5. Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes, breng dit aan de kook en laat de soep ca. 30 minuten doorkoken
  6. Voeg peper en zout naar smaak toe
  7. Pureer alles met de staafmixer tot er een egaal geheel ontstaat.

De soep is klaar, eet smakelijk! Zoete aardappel soep