Als je strikt volgens de Paleo richtlijnen eet, eet je geen gewone aardappelen meer. En dan kom je al snel bij een alternatief terecht: deze zoete aardappel frieten zijn beslist een traktatie en dus ook nog eens heel erg gezond. Eigenlijk schaart men de zoete aardappel onder de groenten, het is een knolgewas. Ze hebben een lage glycemische index, wat er voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel niet te snel stijgt. Zoete aardappel zit vol met antioxidanten, bètacaroteen en vitamine C. Kortom, deze zoete aardappel frieten zijn dus eigenlijk gewoon een weldaad voor je gezondheid. En ook nog eens superlekker! Hier de eenvoudige instructies om snel een zalige maaltijd op tafel te zetten:
- 1 grote zoete aardappel
- extra vierge olijfolie
- rozemarijn
- himalayazout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Borstel de zoete aardappel onder stromend water goed schoon
- Kook de zoete aardappel ca. 6 minuten in een pannetje met een laagje water
- Snijd indien de zoete aardappels heel groot zijn, deze in tweeen
- Maak gebruik van een frietensnijder en haal de halve zoete aardappelen een voor een door de frietensnijder zodat je mooie frieten krijgt
- Doe de frieten in een kom, schenk er flink wat extra vierge olijfolie over, en bestrooi de frieten met rozemarijn en himalayazout. Schep de frieten even goed door, zodat ze allemaal gemarineerd zijn
- Leg de frieten goed verdeeld over de ovenbakplaat en bak de frieten in ca. 25 minuten.
Je kunt uiteraard de zoete aardappel frieten eindeloos combineren met vlees en groenten, hier heb ik ze gecombineerd met gekookte bietjes en kipsaté.
Eet smakelijk!