Ik kwam op deze website een lekker vegetarisch paleo recept tegen wat ik maar eens heb uitgeprobeerd. De uiterlijke presentatie kan beter, maar de smaak was prima. Ik heb het recept op nuances iets aangepast.
Ingrediënten
Salade
- 2 grote handen rucola sla
- 2 eetlepels gesneden gekookte bietjes
- 1 avocado
- 2 wortels
- 1/4 komkommer
- 1/2 rode ui
- 1 tomaat
Dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 citroen, geperst
- zout en peper
Garnituur
- 3 rondjes zachte geitenkaas
- Handvol pijnboompitten
Bereidingswijze
Schil de bieten en rasp ze samen met de wortels met een grove rasp of met behulp van een keukenmachine. Schil de avocado en de komkommer en snij ze klein samen met de tomaat. Schil de ui en snij deze zo fijn mogelijk. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn en het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Doe de sla, de bieten, de avocado, de wortel, de komkommer, de ui en de tomaat in een kom samen met de dressing en mix alles goed door elkaar. Gebruik eventueel je handen zodat alles echt goed gemengd is. Laat even staan terwijl je de pijnboompitten en geitenkaas goudbruin roostert in een koekenpan. Pak nu een middelgroot koffiekopje en een bord, schep het kopje vol met salade, leg het bord er bovenop en keer het geheel in één beweging om: je veggie tower staat! Leg bovenop ieder torentje een rondje gebakken geitenkaas en bestrooi met pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren.
Eet smakelijk!