Ik heb laatst dit gerechtje gemaakt als lunch. Soms heb ik zin in iets warms tussen de middag. Puur Wilma staat voor Puur Gemak dus ik koos voor een eenvoudige combinatie van ingrediënten en een makkelijke bereidingswijze.
Dit gerecht doet het overigens vast ook heel goed als voorgerecht tijdens de feestdis, bijvoorbeeld met kerstmis. Het zijn licht verteerbare ingrediënten, het ziet er feestelijk uit, het is snel gemaakt en de smaakcombinatie vind ik persoonlijk hemels.
De kruidenkeuze verzin ik waar ik bij sta, ik duik in mijn la met kruidenpotjes en bedenk op dat moment waar ik aan toe ben. Zo vind ik gember echt een lekkere smaakmaker. En als je geen gebruik meer maakt van voedingsmiddelen uit pakjes en zakjes kan het zo maar zijn dat je te weinig zout binnen krijgt, dus zeezout doet het altijd goed op dit soort gerechten.
Laat me weten wat je er van vindt, eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 4 plakjes kipfilet
- 8 plakjes courgette
- 1 teentje knoflook
- handje amandelschaafsel
- eetlepel kokosolie
Kruiden:
- Milde paprika poeder
- Cayennepeper
- Gemberpoeder
- Zeezout
Bereiding:
- Verwarm de kokosolie in de pan
- Snij het teentje knoflook fijn en fruit dit in de olie
- Voeg de kruiden toe, zodat er een soort marinade in de pan ontstaat
- Bak ondertussen in een andere koekenpan het amandelschaafsel zonder olie aan beide zijden bruin
- Bak de courgetteplakjes in de marinade aan beide zijden in 3 minuten gaar
- Leg ondertussen op een bord de plakjes kipfilet
- Leg op ieder plakje kipfilet 2 plakjes courgette en vouw de kipfilet dubbel
- Strooi op iedere tompouce wat amandelschaafsel
P.s. Je kunt natuurlijk het torentje nog hoger maken door verder te gaan met stapelen, nog meer plakjes kipfilet afgewisseld met courgette.
Dit recept heb ik speciaal gemaakt voor en aangeleverd bij Oerkracht Voedingsadvies, zie hier.