Ik heb een tijdje geleden al besloten: ik eet alleen nog maar wat ik lekker vind. Vaak ontstaan zo ook mijn recepten: er schieten mij een aantal ingrediënten te binnen waar ik trek in heb en die combineer ik gewoon met elkaar, er kan meer gecombineerd worden dan je soms denkt! Neem nu deze spinazie feta lunch.
Als ik eet, maak ik het altijd lekker voor mezelf, ik besteed er wat tijd en aandacht aan, ook aan het opeten. Maar met een druk bestaan heb ik geen uren de tijd om in de keuken te staan, dus voor mij moet het puur en gemakkelijk zijn! Dit recept, is eigenlijk een onderdeel van een uitgebreider recept, maar zoals ik het nu heb ”uitgekleed”, is het heerlijk als lunch en snel klaar!
Ingrediënten:
- 3 teentjes knoflook
- ca. 150 gram verse spinazie
- klein stukje fetakaas
- roomboter om in te bakken
- 1 gekookt ei
Bereidingswijze:
- Kook een ei (ik houd van hardgekookt, kan natuurlijk ook zacht, net wat je wilt)
- Verwarm flink roomboter in een koekenpan
- Snijd de teentjes knoflook klein en fruit deze in de roomboter
- Voeg de spinazie toe en roerbak deze even kort mee
- Leg de inhoud van de koekenpan op een bord
- Verdeel de in kleine brokjes gesneden (of verkruimelde) feta er koud overheen
- Pel het ei en eet deze erbij met een beetje kruidenzout erover
Eet smakelijk!
Beste Wilma,
Ik heb zojuist je website ontdekt, en wat ben ik daar gelukkig mee. Ik ging een beetje richting een dood spoor m.b.t. recepten. Maar nu kan ik weer vooruit. Dank hiervoor.
Nu mijn vraag, ik krijg altijd een ruw gevoel/ruwe tanden als ik spinazie roerbak. Heb jij een tip om dit te voorkomen.
Bvd
Hallo Wendy,
Fijn dat je m’n website hebt gevonden. Ik hoop dat ik je kan inspireren.
Vwb jouw vraag: ik herken wat je zegt over die ruwe tanden bij spinazie. Ik weet niet hoe dat wordt veroorzaakt. Wel opvallend, met dit recept heb ik er zelf geen last van. Of het komt door de combinatie met het bakken in kokosolie (ik gebruik ook wel eens roomboter) en de knoflook, probeer het maar eens.
Groeten van Wilma