Als je geen brood meer eet, moet je opletten dat je wel genoeg jodium binnenkrijgt. De beste bron van jodium schijnt zeekraal te zijn.
ik wilde dat dan ook eens proberen. Onze visboer adviseerde mij het even kort te wokken in de olijfolie. Ik heb er weer een voortreffelijke salade mee gecreƫerd! Lees hier wat ik heb gedaan:
Ingredienten:
- Jonge bladsla met rucola
- paar reepjes verse sprotfilet
- 50 gram zeekraal
- handje blauwe bessen
- 2 teentjes knoflook
- paar walnoten
- olijfolie en balsamicoazijn
- verse peper
bereidingswijze:
- Snij de knoflookteentjes fijn
- verwarm wat olijfolie
- fruit de knoflook
- voeg de zeekraal toe en wok kort mee (ca 2 minuten)
- leg op een bord de sla, besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn, verspreid de sprotfilet, strooi de knoflook met zeekraal erover, garneer met de blauwe bessen en walnoten. Strooi over het geheel wat peper.
Ongekend lekker, eet smakelijk!