Ik ben eigenlijk altijd dol geweest op draadjesvlees, sudderlappen of hoe je ze ook noemt. Mijn oma maakte ze regelmatig als wij kwamen eten, lekker met aardappelen en groenten, ja toen nog met aardappelen! Ik had – met het ontbreken van het zonnige weer deze zomer – eigenlijk wel weer gewoon eens trek in sudderlappen. Ik heb er zelf wat van gemaakt, en zo ontstond dit rundvlees stoofpotje met pompoen. Bij de slager bestelde ik sukadelappen en de verkoopster wees mij op de optie van sukade van US runderen. Dit vlees is luchtiger, en met meer vet doorregen. Het sprak mij wel aan, dus 2 van deze sukadelappen gekocht (ca. 400 gram, ik ben de enige thuis die er van eet). Thuisgekomen ben ik creatief aan de slag gegaan, hieronder de benodigdheden en bereidingswijze.
- 2 sukadelappen van US runderen (ca. 400 gram, hoeveelheid is natuurlijk naar wens aan te passen)
- 3 tenen knoflook
- 1 grote ui
- zakje pompoenstukjes 400 gram
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel biologische kokospalmsuiker
- kruiden naar wens, ik gebruikte cayennepeper, milde paprikapoeder, gember, peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm een ruime hoeveelheid kokosolie in een klein stoofpannetje.
- Snij de tenen knoflook fijn en de ui en fruit deze in de kokosolie.
- Braad de sukadelappen aan beide kanten aan.
- Voeg de kokospalmsuiker en de kruiden toe aan het pannetje.
- Laat de sukadelappen 2 uur op een zacht pitje met vlamverdeler sudderen.
- Voeg de pompoenstukjes toe en laat het geheel nog 1 uur sudderen.
Eet smakelijk!
Dit rundvlees stoofpotje met pompoen is heel makkelijk op een avond te maken dat je thuis bent. Het sudderen gaat vanzelf. En als je dan later in de week minder tijd hebt, heb je een heerlijke en gezonde maaltijd! Ik heb de portie hierboven in tweeën gegeten: 1 avond als diner en 1 middag als lunch.