- 2 pastinaken
- 2 bosuitjes
- kruiden: kurkuma en milde paprikapoeder
- zeezout en gemalen peper
- olijfolie
- 150 gram kogelbiefstuk
Bereidingswijze:
- verwarm de oven voor op 200 graden
- schil de pastinaken met een dunschillertje en snij ze in dunne plakjes
- doe de plakjes in een plastic zakje samen met een scheutje olijfolie, de kruiden, peper en zeezout; knoop het zakje dicht (beetje lucht erbij laten) en schud het geheel totdat alle schijfjes ”gemarineerd” zijn
- leg de schijfjes pastinaak op een oven bakplaat (met bakpapier) en rooster ze in 20 minuten gaar op 200 graden
- snij ondertussen de (gemarineerde) kogelbiefstuk in stukjes en bak deze aan alle zijden gaar (ik bakte ze in kokosolie, de laatste 7 minuten dat de pastinaak in de oven zat)
- snij de bosuitjes in kleine ringetjes en verdeel deze over de pastinaak en biefstuk
Binnen 20 minuten klaar en het is gewoon goddelijk. Ook zeer geschikt om gasten voor te zetten. Eet smakelijk!
P.S. Er zitten zo ongelooflijk veel gezonde stoffen in pastinaak, te veel om op te noemen. Lees hier maar eens wat pastinaak voor de mens doet!
Ze zitten nu in de oven maar ik zit me ineens te bedenken of ze niet halverwege gekeerd moeten worden, of is dat niet nodig?
Hoi Viviane,
Ik draai ze nooit om, ik ben van het gemak 😉
Als ze lang genoeg in de oven hebben gezeten, zijn ze prima. Laatst had ik ze er wat korter in, dan blijven ze iets ‘slapper’ maar ook lekker.
Groeten van Wilma
P.s. heeft het jou gesmaakt?
Mijn man heeft bewondering dat ik Paleo eet maar doet zelf niet mee. Hij houd teveel van brood, aardappelen, rijst en pasta maar met dit recept kan ik hem makkelijk voorschotelen! Hij is ook nog eens dol op pastinaak en een biefstukje lust hij altijd wel 😉
Klinkt heerlijk dit recept! Ik ga als variatie proberen na het bakken van de biefstuk een beetje kokosmelk te roeren door het braadvet en dit eventueel op smaak te brengen met zout en peper. Dan heb je ook nog eens een Paleo jus erbij. Ook lekker is een gebakken eitje bij een biefstuk maar misschien teveel van het goede voor sommigen.
Ik kan me niet voorstellen dat je man dit niet lekker zou vinden Minda, maar ik moet toegeven dat mijn man hier ook niet aan meedoet (hij weet niet wat hij mist).
Goed idee van de jus, is ook lekker bij een stamppotje, dank voor deze tip.
Overigens kan je ipv pastinaak deze wijze ook toepassen op schijfjes zoete aardappel.
Groeten van Wilma
Heerlijk recept. Ik had nog nooit pastinaak gegeten. Maar dit overtrof mijn verwachtingen. Precies zo gemaakt als in recept. 20 min in oven was perfekt. Ik heb 600 gr pastinaak gebruikt voor 2 personen. Ruim voldoende. Alleen de bosui was veel te veel. Ga ik zeker nog een keer maken.
Leuk om te horen Marga!
Groet van Wilma