Als je eet volgens de Paleo eetstijl, eet je geen gewone pasta. Nu is er een heel goed alternatief voor de pastasliertjes, veel gezonder en minstens even lekker! Pasta van spitskool. Zo maakte ik deze ‘pasta’ spitskool met zalm.
Dit gerecht staat binnen 10 minuten op tafel.
Ingrediënten (1 persoon):
- paar dun gesneden reepjes spitskool
- 100 gram gerookte zalm
- paar magere spekreepjes
- klein bakje crème fraiche (niet perse Paleo, maar ik kan het verdragen)
Bereidingswijze:
- Doe een beetje kokosolie in een hapjespan en verwarm deze
- Bak de spekreepjes
- Snij de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg deze toe aan de spekreepjes en bak gaar
- Snij van een spitskool een paar reepjes en was deze in een vergiet schoon en maak de sliertjes los
- Voeg de spitskool toe aan de hapjespan en laat lekker een paar minuten meegaren
- Voeg wat gemalen peper en zeezout toe (niet teveel, de spekjes en zalm zijn al redelijk smaakvol)
- Voeg als laatste de crème fraiche toe, als deze opgewarmd is, is je gerecht klaar.
Eet smakelijk!
Vandaag dit recept gemaakt en gegeten met een salade erbij. Groot succes!!!.
Echt heerlijk en zo snel gemaakt. Hier ga ik eindeloos mee variëren. Toppertje!.
Ontzettend leuk om te horen Jeanet!
En ja, je kunt hier eindeloos mee variëren.
Je kunt de spitskool ook vervangen door courgette slierten, gesneden met een spirelli, is ook lekker.
Succes, liefs Wilma
Heerlijk recept, bedankt!