Mini spelt pizza

minipizza's na de oven LRHet recept voor de bodem van deze mini spelt pizza’s heb ik van Focus on Foodies. Lianne schrijft bij de bereidingswijze ”Kneed het deeg goed door met je handen”, welnu dat werd bij mij een grote smeerboel, dus ik heb het bij lepels gehouden. Ik realiseer mij dat er aan het uiterlijk van de pizza’s nog gewerkt moet worden, maar de smaak was er niet minder om. Het was ook leuk om te doen, mijn dochter heeft geholpen. En alle gezinsleden hebben de pizza’s gegeten, zo gaat er ongemerkt toch ook wat groenten naar binnen 😉

Ingrediënten:

  • 200 gram speltmeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • flinke snuf zout
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum, oregano en knoflookpoeder (1 van elk)
  • 125 ml water
  • 150 gram passata di pomodori (tomatenpuree)
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • Om de pizza’s te beleggen, gebruikten wij champignons, paprika, uien, tonijn, salami, ham, ananas, alles van tevoren klein gesneden. Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren, net wat iedereen lekker vindt!

Met deze hoeveelheid maakten wij 10 mini pizza’s, we hebben het recept nog een keer herhaald voor een 2e shift, met z’n 5-en aten we 20 mini pizza’s.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden
  2. Doe de olijfolie en zout bij het meel en roer er dan beetje bij beetje het water doorheen. Mocht het deeg te nat worden, dan kun je altijd wat extra meel toevoegen. Je kunt door het meel al lekker wat gedroogde kruiden doen, een theelepeltje basilicum, oregano en knoflookpoeder bijvoorbeeld.
  3. Kneed het deeg goed door met je handen aldus Focus on Foodies: hier ging het bij ons mis, het werd zo’n plakkerige toestand, dat ik met 2 lepels het deeg heb behandeld.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak kleine, platte pizza’tjes van het deeg. Zorg dat het pizzadeeg maximaal 1 cm dik is.
  5. Meng nu de kruiden door de tomatenpuree en voeg naar smaak extra kruiden, peper en zout toe. Smeer dan het tomatenmengsel lekker dik over de mini pizza’s. Hierover heen doe je op iedere pizza wat geraspte geitenkaas.
  6. Daarna kun je ieder pizza’tje beleggen met datgene wat iedereen lekker vindt: wij maakten bijv. ham met ananas, tonijn met uien, groente pizza met paprika, uien en champignons, etc.etc.
  7. Bak in ongeveer 10-15 minuten af in de oven, tot de mini spelt pizza’s mooi goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

minipizza tonijn uien LR

 

Dit is mijn favoriet: mini spelt pizza met tomatenpuree en geitenkaas, belegd met tonijn en fijn gesneden uien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.