Met dit herfstweer had ik zin om te experimenteren met een aantal ingredienten waar ik trek in had. Het is een heerlijke, gezonde, eenvoudig klaar te maken ovenschotel geworden, die ik graag met jullie deel.
Ingredienten (voor 1 a 1,5 persoon, vermenigvuldig de ingredienten naar wens):
- 1 zoete aardappel (bataat)
- 1 conference peer
- 1 Elstar appel
- 1 zakje paddestoelenmix met rode paprika, ui en tijm (met kastanjechampignons, shiitake en nameco)
- 1 gebraden kippenpoot
- 50 gram ongezouten cashewnoten
- Kruiden: kaneel, gemberpoeder, kurkuma, milde paprikapoeder, gemalen peper en zeezout
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- schil de zoete aardappel en kook deze in 8 minuten gaar
- Vet een ovenschaal in met ruim olijfolie
- Leg de gebraden kippenpoot in de ovenschaal
- rasp de zoete aardappel over de bodem om de kip heen
- schil de peer en de appel en rasp deze over de zoete aardappel heen
- strooi kaneel hierover
- verdeel de paddenstoelenmix hierover
- Strooi de kurkuma, gember, milde paprikapoeder, peper en zeezout erover
- verdeel de cashewnoten erover
- zet de ovenschotel ca. 20 minuten in de oven
Eet smakelijk!