Mijn oog viel deze week in de supermarkt op groene erwten pasta: pasta van 100% groene erwten en dus glutenvrij. Ik was wel weer eens toe aan iets nieuws, dus ik dacht, ik probeer het eens en maak een groene erwten pastasalade met tonijn, een van m’n favoriete ingrediënten.
Ik hoorde van wat mensen die al bekend waren met deze pasta, dat het niet eenvoudig zou zijn om de pasta goed te koken. Maar dat is mij enorm meegevallen: als je de instructies op de verpakking aanhoudt, gaat het prima.
Ingredienten:
- ca 80 gram pasta
- 1 geschraapte bospeen
- 1 kleine rode ui
- stukje komkommer
- 5 groene olijven
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 2 eetlepels olijfmayonaise
- peper en zeezout naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de groene erwtenpasta zoals op de verpakking staat aangegeven en spoel af met flink koud water
- Snijd ondertussen de rode ui zo klein mogelijk, de olijven in vieren, de komkommer in kleine blokjes en rasp de bospeen boven een kom
- Voeg in de kom met alle groenten de afgekoelde pasta, tonijn, olijfmayonaise en peper en zeezout toe en roer goed door.
ik heb deze groene erwten pastasalade in een afsluitbare kom meegenomen naar m’n werk voor lunch, hij was heerlijk. Volgende keer voeg ik denk ik ook nog een paar gebroken walnoten toe voor een extra bite. Het is een goed vullende salade, je kunt er de hele middag op teren. En ook hiervoor geldt: je kunt hiermee natuurlijk eindeloos variëren.
Eet smakelijk!