- hartige taart bodem (zie hier voor recept)
- broccoli
- roombrie
- ongezouten cahewnoten
- eieren
De hoeveelheden laat je afhangen van hoe groot je de bodem maakt en met hoeveel personen je er van wil eten.
Maak de hartige taart bodem volgens het recept van Oerkracht Voedingsadvies (zie bovenstaande link). Ik heb de bodem wel wat langer in de oven gehad, omdat hij na 10 minuten nog niet gaar was naar mijn idee. Gebruik hiervoor dezelfde springvorm als waarin je straks de taart afmaakt.
Stoom ondertussen kleine broccoliroosjes in een paar minuten beetgaar. Snij de brie in kleine stukjes en breek de cashewnoten (niet te klein).
Klop in een apart kommetje de eieren tot een glad mengsel. Als de hartige taart bodem iets is afgekoeld, verdeel je de gestoomde broccoliroosjes over de bodem. Daartussen verdeel je de stukjes brie en gebroken cashewnoten. Daarna schenk je de geklopte eieren over de taart heen. Plaats het geheel in de oven op 175 graden en laat in ca. 25 minuten gaar bakken.
Eet smakelijk en laat mij vooral weten of je er van genoten hebt!
Zalig en ook lekker bevonden door man en dochter.
Heb voor de bovenlaag wel 4 eieren gebruikt.
Dank voor je recept.
Goed om te horen Lia!
groeten van Wilma