Ik had al regelmatig recepten en foto’s voorbij zien komen van Paleo appelkruimel taart als ontbijt, maar laatst werd ik er weer eens op geattendeerd door Marleen Florissen. Zij heeft een hele toegankelijke Facebookpagina, genaamd Paleo recepten. Zij heeft haar recept voor appelkruimel zonder suiker met mij gedeeld en ik heb het naar eigen inzicht nog iets aangepast, in combinatie met andere recepten die ik had gezien.
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 1 grote appel
- 3 eetlepels amandelmeel
- paar rozijnen
- kaneel
- kleine eetlepel honing
- 1 eetlepel kokosolie (niet gesmolten!)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de appel, snijd deze in kleine stukjes en doe ze in een mengkom.
- Voeg de rozijnen, 1 eetlepel amandelmeel en flink wat kaneel toe en schep alles even goed door elkaar.
- Doe het appelblokjes mengsel in een kleine taartvorm of ovenbestendig schaaltje; ik bedek de taartvorm altijd met bakpapier, dat scheelt schoonmaken na afloop.
- Meng nu in de kom 2 eetlepels amandelmeel, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel kokosolie en prak met een vork alles ruw door elkaar, zodat het kruimel wordt.
- Verdeel de kruimel gelijkmatig over de appelblokjes.
- Bak de appelkruimel zonder suiker in ca. 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!