Dit is mijn favoriete ontbijt:
- 2 eetlepels ongebrande, ongezouten noten in een koekenpan zonder olie warm maken
- appel schillen en in blokjes bij de noten voegen
- lekker laten bakken tot alles warm is
- aan het eind kaneel toevoegen en doorroeren
- ondertussen banaan schillen en in bakje in schijfjes doen; voeg daarna de noten/appel mix toe
Eet smakelijk!
Ik las het en heb het meteen gemaakt: heerlijk!
Bedankt voor deze heerlijke tip 🙂
Dank voor je enthousiaste reactie! Graag gedaan.
niet normaal zooo lekker
Fijn dat je zo enthousiast bent! Ik heb het toevallig ook vanochtend weer gemaakt, het blijft heerlijk!
Het wordt nu buiten weer wat kouder en dan is dit een super ontbijt,ik heb het zojuist gemaakt.Heeeerlijk ,ik heb er op het eind alleen wat geraspte kokos overheen gedaan!
Ik kan me voorstellen dat als je van kokos houdt, die toevoeging heerlijk is. Ik hou er zelf niet zo van, dus ik gebruik kaneel. Je kunt natuurlijk met veel meer smaken variëren.
Ik maak het ook iedere ochtend, maar bak de noten in biologisch kokosvet. Lekker en gezond.
Het is niet nodig om de noten in vet te bakken, maar als je het lekker vindt, is het prima natuurlijk!
Vanochtend gegete, was echt heerlijk!
gegeten bedoel ik natuurlijk…
Fijn dat je er van genoten hebt!
Even gekke vraag misschien, maar hou je het op dit ontbijt de hele ochtend vol? En dat vraag ik ook namens mijn 8-jarige dochter. 🙂
Hoi Heidi,
Jazeker hou ik het hier de hele ochtend op vol. Maar dat komt ook omdat ik suikervrij eet, en daardoor mijn bloedsuikerspiegel over de dag heel stabiel blijft. Geen honger meer. Lekker rustig gevoel. Goed om je dochter hier de dag mee te laten beginnen!
Groeten van Wilma
Hoi,
Fijne site.
Ik vroeg mij af, welk soort noten gebruik je het liefst?
Groetjes, Charlotte
Hoi Charlotte,
Dank je wel.
Ik eet het liefst ongebrande ongezouten notenmix. Hazelnoten, bruin en blank, amandelen bruin en blank, paranoten, walnoten.
Groeten van Wilma
Goedemorgen Wilma,
Een goedemorgen is het zeker na dit heerlijke ontbijt. Echt een goed recept 🙂
Lekker hè!
Dank voor je reactie Steven.
Groeten van Wilma
Ik maak ook vaak een soortgelijk ontbijt.
Maar dan alles in een ovenschaal in de oven op 180’c. En soms laat ik de rauwe noten een avond in een bakje met wat ahornsiroop weken.
Klinkt goed Rianne!
Heerlijk weer het kaneelnotenontbijt
Blijft lekker hè Catrien!