Kaneelnotenappel ontbijt

Kaneelnotenappel OntbijtDit is mijn favoriete ontbijt:

  • 2 eetlepels ongebrande, ongezouten noten in een koekenpan zonder olie warm maken
  • appel schillen en in blokjes bij de noten voegen
  • lekker laten bakken tot alles warm is
  • aan het eind kaneel toevoegen en doorroeren
  • ondertussen banaan schillen en in bakje in schijfjes doen; voeg daarna de noten/appel mix toe

Eet smakelijk!

22 thoughts on “Kaneelnotenappel ontbijt

  1. Saskia Kolthoff

    Het wordt nu buiten weer wat kouder en dan is dit een super ontbijt,ik heb het zojuist gemaakt.Heeeerlijk ,ik heb er op het eind alleen wat geraspte kokos overheen gedaan!

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Ik kan me voorstellen dat als je van kokos houdt, die toevoeging heerlijk is. Ik hou er zelf niet zo van, dus ik gebruik kaneel. Je kunt natuurlijk met veel meer smaken variëren.

      Reageren
  2. Heidi

    Even gekke vraag misschien, maar hou je het op dit ontbijt de hele ochtend vol? En dat vraag ik ook namens mijn 8-jarige dochter. 🙂

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Heidi,
      Jazeker hou ik het hier de hele ochtend op vol. Maar dat komt ook omdat ik suikervrij eet, en daardoor mijn bloedsuikerspiegel over de dag heel stabiel blijft. Geen honger meer. Lekker rustig gevoel. Goed om je dochter hier de dag mee te laten beginnen!
      Groeten van Wilma

      Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Charlotte,

      Dank je wel.
      Ik eet het liefst ongebrande ongezouten notenmix. Hazelnoten, bruin en blank, amandelen bruin en blank, paranoten, walnoten.

      Groeten van Wilma

      Reageren
  3. Fischer

    Goedemorgen Wilma,

    Een goedemorgen is het zeker na dit heerlijke ontbijt. Echt een goed recept 🙂

    Reageren
  4. Rianne

    Ik maak ook vaak een soortgelijk ontbijt.
    Maar dan alles in een ovenschaal in de oven op 180’c. En soms laat ik de rauwe noten een avond in een bakje met wat ahornsiroop weken.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.